Personal branding. Waarom zou je jezelf als merk presenteren en hoe doe je dat?

Nou….zo dus!

Who’s that?

Ik loop op straat, zie deze foto, herken nr. 1 dj of the world Martin Garrix, denk “wat een gave foto en wat tof die tekst ‘Welcome’. Een seconde later valt het kwartje…”Oja het is ADE*”. Achter mij lopen een Amerikaans meisje en twee jongens. “Who’s that?” vraagt ze. De jongens antwoorden in één adem ‘Martin Garrix’. En beginnen vervolgens hits van Martin Garrix aan haar voor te zingen op straat. “Yeah Animals, such a great song”.

Toch knap wat 1 zwart/wit foto met Welcome en alleen je naam, piepklein in een hoekje onderaan, zegt. Het fascineert me en het kan bijna niet anders; hier heeft een professioneel branding/marketingteam over nagedacht.

Heb je een pro nodig?

Als je jezelf of jouw product wil verkopen is het natuurlijk superhandig om daar een pro voor in te schakelen. Maar in basis is het de enorme passie en het plezier van Martin Garrix voor het componeren, produceren en draaien van zijn eigen muziek, het supergoed weten wat hij wil, en dat uitstralen, wat maakt dat hij als brand gezien wordt door anderen. En dat anderen er ook veel plezier aan beleven (en het zelfs op straat gaan zingen) is een kers op de taart.

Wat is jouw story? 

Het hebben van een goede story, motivatie en passie is het begin. Dat weten uit te dragen op een goede manier die bij je past (met een beetje hulp van ‘Maggi’) maakt jouw brand.

Personal branding is het jezelf als merk presenteren aan anderen, waarbij je positieve beelden en associaties oproept. Je gebruikt je persoonlijkheid, kennis en ervaring om je te onderscheiden van anderen. Je laat mensen zien wie je bent en waar je voor staat.

Waarom zou jezelf als merk willen neerzetten?

Personal branding kun je voor heel veel doelen inzetten, maar de voornaamste redenen zijn de volgende.

Je geeft je potentiële klanten een beeld van jou. Het is voor klanten veel makkelijker om zich te identificeren met een persoon die zichzelf echt laat kennen. Personal Branding maakt marketing persoonlijker.

  • Je laat zien wat jou onderscheidt van jouw collega’s/concurrenten
  • Je geeft een beeld van wat mensen van je kunnen verwachten
  • Je vergroot daarbij ook de kans dat anderen zich jou herinneren
  • Je beïnvloedt hoe anderen over je denken

Een goede personal brand geeft focus aan je professionele ontwikkeling.

Het vergroot je zichtbaarheid en zorgt er daardoor voor dat klanten die echt bij je passen de kans krijgen om jou te vinden en te leren kennen.

Hoe beter jouw personal branding, hoe beter je klanten aansluiting vinden bij jou en wat jij te bieden hebt. Why settle for less? Hoe beter de match hoe fijner de samenwerking. Iedereen blij.

In mijn volgende blog leg ik uit hoe je je personal brand kunt ontdekken en professionaliseren. 

Geef een reactie