Over Cat

Mijn missie is ontstaan uit mijn frustratie over het feit dat ik zo ontzettend veel ondernemers ontmoet met prachtige verhalen, diensten, missies, kennis, dromen, die zich niet bewust zijn van het goud dat ze in zich hebben.

Ze weten niet hoe ze hun kennis, ervaring, inzichten moeten delen, ze kunnen geen woorden vinden voor hun echte verhaal.

Ik wil die ondernemers helpen om het goud te vinden en om te zetten in waardevolle content waar de wereld iets aan heeft.

Short story

 • Alias Rijk Meisje
 • Personal Story Coach en eigenaar Chicarica Producties
 • Eindredacteur online platform De Rijke Meisjes
 • Gek op persoonlijke verhalen, reisverhalen en authentieke verhalen
 • Sinds kort digital nomad, gek op reizen
 • Eilandliefde (palmbomen, voetjes in het zand, hangmat)
 • Fotografeert alles wat los en vast zit
 • Instagram addict van het eerste uur
 • Luistert boeken
 • Mediteert dagelijks
 • Heeft Chronische Leukemie, maar lijdt er niet aan 😉
 • Voelt zich rijk

Bio

Geboren op 27 november 1971 in Alkmaar.
Na 12 jaar in een Alkmaars grachtenpand verhuisd naar het Brabantse Veldhoven.

Deed de Vrije School, HAVO in 1 jaar + 1 tussenjaar waarin ik in een boekhandel werkte.
Ging samenwonen in Amersfoort en studeerde daar Recreatie, Toerisme en Cultuur (HBO).
Stapte over op Algemene Letteren in Utrecht (omdat ik niet tegen de betutteling op het HBO kon).
Specialiseerde me in Film- en tv wetenschappen en Dramaturgie in Utrecht en verhuisde naar de Amsterdamse Jordaan.

Woonde daarna in bijna alle Amsterdamse buurten (Noord, Oost, Zuid, West). Had duizend-en-een banen (waaronder producer, accountmanager bij een reclamebureau, boekverkoper, fotojournalist en directie-secretaresse). En begon na een burn-out in 2012 parttime voor mezelf als webdesigner, fotograaf, tekstschrijver, boekeditor en personal branding coach.

Ben sinds december 2018 gestart met personal story coaching.

De rode draad in mijn leven zijn verhalen en reizen.

Reisleider

Ga je mee op een (virtuele) reis naar jouw innerlijke rijkdom? Deze reis is jouw Hero's Journey. En als je jouw rijkdom gevonden hebt, help ik je om deze rijkdom met de wereld te delen.

Op jouw manier en via de kanalen die bij jou passen.

Samen onderzoeken we: Wat is jouw verhaal, hoe past dat bij jouw personal brand, en hoe zet je je jouw verhaal om naar content voor jouw social media kanalen?

 

 

 

Rules I live by

1. What doesn't kill you makes you stronger. Je kunt meer aan dan je denkt. En je gaat zeker niet overal dood van.

2. Leven is leren. Durf op je bek te gaan en weer op te staan. ​Rek je comfortzone op en sta open voor de lessen van het onbekende.

3. Life is not a rehearsel. Je leeft nu. Je krijgt geen 2e kans. Leef alsof het je laatste dag is. Verspil geen energie en tijd met onzin (en met klagen).

4. Je bent rijker dan je denkt. Je hebt goud in je. Ga het laten zien en ga het delen. Daar word je blij van.

5. Alles is er al. Je moet het alleen nog zien te vinden. Keep your eyes and your heart open.

6. Niet je (negatieve) ervaringen, maar hoe jij ernaar kijkt en mee omgaat bepalen je leven. Neem verantwoordelijkheid. Doe wat je kunt.

7.Wat je niet kunt veranderen moet je zo laten. Je hebt niet op alles invloed. Maar als je ergens wel iets aan kunt doen, doe dat dan.

8.Voetjes in het zand. Zo vaak mogelijk.

9.Geld is energie. En zowel geld als energie vloeien moeiteloos mijn leven in. En in jouw leven ook, als je focust op wat er wel is.

10.Work hard & be nice to people. Stay Human.

Wat zijn jouw 'leef'- of inspiratieregels?

Wat maakt mij rijk?

Op een heel tof festival in de bossen van Drenthe interviewt Angèle Bakker mij spontaan over wat ik doe en waarom ik dat doe (helemaal niet eng ;-)).

 

 

Off-line

Maatwerk / 1-op-1 coaching live

Als je met mij een coaching traject start dan doen we eerst een uitgebreide intake om te inventariseren wat je nodig hebt.

Daarna maken we een plan van aanpak en gaan we direct aan de slag.

Dat kan zijn met jouw personal story en met het meedenken over je content voor social media.
Ik kan je ondersteunen bij het schrijven van blogs en het maken van de perfecte biografie voor je website.

Het is heel belangrijk dat je je realiseert dat ik alleen werk met mensen die 100% committed zijn en die begrijpen dat je als je een sixpack wilt,
je bereid moet zijn om buikspieroefeningen te doen (bij wijze van spreken).

Ik ga het werk niet voor je uit handen nemen, ik geef je de inspiratie (en de stok achter de deur als je die nodig hebt), maar je moet het zelf willen.

Wat je krijgt is altijd maatwerk en mijn 1-op-1 coaching traject is volledig op jou afgestemd.

Online

Masterclasses en workshops

Wil je alvast online aan de slag met mijn tips?

Volg dan een of meer van mijn online workshops. Deze workshops kun je in willekeurige volgorde doen, en naar wens aanvullen met 1-op-1 coaching.

MasterMinds

Afgelopen jaar heb ik diverse MasterMinds gevolgd. Samen met een groep inspirerende ondernemers kom je samen op een fijne locatie en deel je je goud (kennis, inzichten, ervaring, kunde) met elkaar.

Het is extreem waardevol en leuk om met gelijkgestemde ondernemers te sparren en ik heb dan ook besloten dat ik hier meer van wil.

Daarom organiseer ik MasterMinds en werk ik daarin samen met ondernemers die mooie ervaringen bieden, waar jij als ondernemer heel veel van leert en stappen gaat maken.

Meer info volgt....

Kennismaken en onderzoeken waarmee ik jou kan helpen?

Waarom denk ik dat jou kan helpen?

Multipotentialite

Mijn kracht ligt in het combineren van al mijn kennis en ervaring om jou zo goed mogelijk te kunnen helpen met wat jij nodig hebt.

Mijn kennis en ervaring is nogal breed, zo lijkt het. Maar dat is niet zo, het gaat eigenlijk allemaal over storytelling. Over jouw verhaal en hoe en waar dat het beste verteld kan worden.

Dramaturg / Film- en tv wetenschapper

Als dramaturg, film- en televisie wetenschapper weet ik alles over hoe je een verhaal kunt vertellen en verbeelden. Tijdens mijn studie Algemene Letteren volgde ik veel literatuur vakken en las ik veel boeken. Daardoor weet ik hoe je verhaal opbouwt en zorgt dat het blijft boeien.

Boekverkoper / Boekeditor

Als voormalig boekverkoper weet ik ook hoe je een verhaal verkoopt. Naast boeken verkopen heb ik als editor aan 10 boeken mogen meewerken. Daarbij heb ik me vooral gericht op het bovenhalen van de essentie van het verhaal dat de schrijver wilde vertellen.

Blogger

Als blogger (sinds 2005) van de succesvolle blogplatform De Rijke Meisjes heb ik veel ervaring opgedaan met het schrijven van teksten en bloggen. Het blog van De Rijke Meisjes gaat over rijkdom, ondernemen en geluk. Ik interview onder andere inspirerende ondernemers over wat hen rijk maakt. Succesvolle blogs schrijven en interviewen is voor mij inmiddels gesneden koek. Ik schrijf ook over diverse andere onderwerpen en heb al voor tientallen websites teksten geschreven. Ik help ondernemers graag met het optimalisering van hun blogs en andere content.

Fotograaf

Omdat ik ook gewerkt heb bij een fotopersbureau en al jaren fotografeer, heb ik veel ervaring met het inzetten van fotografie voor personal branding en social media. Ook ben ik een tijdje webdesigner geweest en houd ik van het ontwerpen van creatieve content voor social media. Als ik zou moeten kiezen tussen tekstschrijven en beeld maken zou ik niet kunnen kiezen. Voor mij zijn die twee onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Social media manager

Op social media ben ik al vanaf het eerste uur actief, maar ik volgde ook allerlei trainingen om mijn kennis van de diverse social media platformen te vergroten. Samen met Martijn Holtes van MountainPeaks heb ik twee jaar als social media strateeg en content creator gewerkt.

Instagram kenner

Daarna heb ik mij gespecialiseerd in mijn favoriete platform: Instagram.
Instagram brengt mijn liefde voor verhalen (storytelling), personal branding, fotografie en social media perfect samen. Daarom help ik ondernemers het liefst om hun verhaal via Instagram te vertellen.

Ik geloof dat iedere ondernemer een bepaalde rijkdom of 'bliss' heeft die gedeeld mag worden met de wereld. Ik wil ondernemers uitdagen en helpen om zichzelf en hun rijkdom te laten zien. Wat maakt jou rijk en wat heb jij te delen? Ik ontdek het graag samen met jou.

Met mij werken?

Laat me weten waarmee ik je kan helpen...