Ik ben Cat Colnot alias 'Rijk Meisje'

 • Houdt van verhalen
 • Is sinds kort digital nomad
 • Verzot op social media > Loves Instagram
 • Gek op verhalen van mensen over waarom ze doen wat je doen
 • Blogger sinds 2005 (oprichter van De Rijke Meisjes.com)
 • Reist zoveel mogelijk (liefst naar eilanden met palmbomen)
 • Fotografeert alles wat los en vast zit
 • Luistert boeken
 • Ontdekt graag steden en nieuwe eettentjes
 • Mediteert dagelijks
 • Voelt zich rijk

Ik wil jou meenemen op een (virtuele) reis naar jouw innerlijke rijkdom. Deze reis is jouw Hero's Journey. En als je jouw rijkdom gevonden hebt, wil ik je helpen om deze rijkdom met de wereld te delen. Op jouw manier en via de kanalen die bij jou passen. Samen onderzoeken we: Wat is jouw verhaal, hoe past dat bij jouw personal brand, en hoe zet je je jouw verhaal om naar content voor jouw social media kanalen?

 

Wat maakt mij rijk?

Mijn bedrijf heet Chicarica Producties. Chica Rica betekent in het Spaans "Rijk meisje". Rijk Meisje is mijn alter ego of heldin. Want, ondanks de best wel grote uitdagingen, 'grizzlyberen' en ravijnen op mijn levenspad voel ik mij een rijk en gezegend meisje.

Sinds 2005 heb ik een ongeneeslijke ziekte; chronische leukemie (ofwel bloedkanker). Maar ik ben niet ziek, ik heb een ziekte. En daar laat ik me niet door te tegenhouden. Sterker nog; door mijn ziekte heb ik geleerd wat ik echt belangrijk vind in mijn leven. Ik pluk de dag en doe waar ik blij van word (en waar ik energie van krijg). Ik ga voor 100%  eigenheid en kwaliteit. Verspil geen tijd meer aan onzin. Ga doen waarvoor je gemaakt bent. Volg je bliss.

Ik wil niets liever dan jou laten zien dat jij ook het leven van je dromen kunt leiden en jezelf mag laten zien in jouw volle potentie en met al jouw rijkdom.

Als je doet wat bij je past en je jezelf durft te laten zien, komt het leuke werk en het leuke leven vanzelf.

Op een heel tof festival in de bossen van Drenthe interviewt Angèle Bakker mij spontaan over wat ik doe en waarom ik dat doe (helemaal niet eng ;-)).

In mijn blog voor mijn blogcommunity De Rijke Meisjes vertel ik over wat mij rijk maakt.

 

Wat kan ik voor jou doen?

Ik help jou om:

 • je verhaal te vinden
 • dat te vertellen via de juiste kanalen en
 • met de juiste content en
 • daarmee je jezelf zichtbaar (en vindbaar) te maken.

Maatwerk / 1-op-1 coaching live

Als je met mij een coaching traject start dan doen we eerst een uitgebreide intake om te inventariseren wat je nodig hebt. Daarna maken we een plan van aanpak en gaan we direct aan de slag. Dat kan zijn met jouw personal branding (van begin tot eind), maar het kan ook zijn met het meedenken over je content voor social media. Ik kan je ondersteunen bij het schrijven van blogs en het maken van de perfecte biografie voor je website.

Het is heel belangrijk dat je je realiseert dat ik alleen werk met mensen die 100% committed zijn en die begrijpen dat je als je een sixpack wilt, je bereid moet zijn om buikspieroefeningen te doen (bij wijze van spreken).

Ik ga het werk niet voor je uit handen nemen, ik geef je de inspiratie (en de stok achter de deur als je die nodig hebt), maar je moet het zelf willen.

Wat je krijgt is altijd maatwerk en mijn 1-op-1 coaching traject is volledig op jou afgestemd.

Kennismaken en onderzoeken waarmee ik jou kan helpen?

Online workshops

Wil je alvast online aan de slag met mijn tips?

Volg dan een of meer van mijn online workshops. Deze workshops kun je in willekeurige volgorde doen, en naar wens aanvullen met 1-op-1 coaching.

Waarom denk ik dat jou kan helpen?

Ik ben een multipotentialite: Mijn kracht ligt in het combineren van al mijn kennis en ervaring om jou zo goed mogelijk te kunnen helpen met wat jij nodig hebt.

Mijn kennis en ervaring is nogal breed, zo lijkt het. Maar dat is niet zo, het gaat eigenlijk allemaal over storytelling. Over jouw verhaal en hoe en waar dat het beste verteld kan worden.

Als dramaturg, film- en televisie wetenschapper weet ik alles over hoe je een verhaal kunt vertellen en verbeelden. Tijdens mijn studie Algemene Letteren volgde ik veel literatuur vakken en las ik veel boeken. Daardoor weet ik hoe je verhaal opbouwt en zorgt dat het blijft boeien.

Als voormalig boekverkoper weet ik ook hoe je een verhaal verkoopt. Naast boeken verkopen heb ik als editor aan 10 boeken mogen meewerken. Daarbij heb ik me vooral gericht op het bovenhalen van de essentie van het verhaal dat de schrijver wilde vertellen.

Als blogger (sinds 2005) van de succesvolle blogcommunity De Rijke Meisjes heb ik veel ervaring opgedaan met het schrijven van teksten en bloggen. Het blog van De Rijke Meisjes gaat over rijkdom, ondernemen en geluk. Ik interview onder andere inspirerende ondernemers over wat hen rijk maakt. Succesvolle blogs schrijven en interviewen is voor mij inmiddels gesneden koek. Ik schrijf ook over diverse andere onderwerpen en heb al voor tientallen websites teksten geschreven. Ik help ondernemers graag met het optimalisering van hun blogs en andere content.

Omdat ik ook gewerkt heb bij een fotopersbureau en al jaren fotografeer, heb ik veel ervaring met het inzetten van fotografie voor personal branding en social media. Ook ben ik een tijdje webdesigner geweest en houd ik van het ontwerpen van creatieve content voor social media. Als ik zou moeten kiezen tussen tekstschrijven en beeld maken zou ik niet kunnen kiezen. Voor mij zijn die twee onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Op social media ben ik al vanaf het eerste uur actief, maar ik volgde ook allerlei trainingen om mijn kennis van de diverse social media platformen te vergroten. Samen met Martijn Holtes van MountainPeaks heb ik twee jaar als social media strateeg en content creator gewerkt.

Daarna heb ik mij gespecialiseerd in mijn favoriete platform: Instagram.
Instagram brengt mijn liefde voor verhalen (storytelling), personal branding, fotografie en social media perfect samen. Daarom help ik ondernemers het liefst om hun verhaal via Instagram te vertellen.

Ik geloof dat iedere ondernemer een bepaalde rijkdom of 'bliss' heeft die gedeeld mag worden met de wereld. Ik wil ondernemers uitdagen en helpen om zichzelf en hun rijkdom te laten zien. Wat maakt jou rijk en wat heb jij te delen? Ik ontdek het graag samen met jou.

Met mij werken?

Neem even contact met me op ...