Old story?

Hoe voel jij je? Goed, mwah...?

En hoe zou je je willen voelen? Als je daar invloed op zou hebben? 

Deze vraag hield bij mij sinds november 2018 enorm bezig. Ik ging nadenken over de kwaliteit van mijn leven, over mijn gezondheid...

Dat kwam zo.... Ik had mezelf er sort of bij neergelegd dat ik door mijn chronische leukemie zou moeten leven met een zeer sterk wisselend energiepeil (waar je niet echt op kunt bouwen) en waarschijnlijk mijn vrij grote ambities qua werk en leven niet (meer) zou kunnen waarmaken....De eerste jaren vond ik dat enorm frustrerend. Gaandeweg besloot ik: Het is maar zo. Ik moet er maar mee dealen. Dit is gewoon mijn leven. 

Tot ik bij een seminar van Eelco de Boer de vraag kreeg, als je 1 ding zou kunnen veranderen in je leven...wat een sneeuwbaleffect op de andere dingen in je leven en je business kan hebben, wat zou dat dan zijn?

Ik moet beter in mijn vel zien te komen, dacht ik direct. Maar hoe dan?

Ik besloot mezelf eens eerlijk in de spiegel aan te kijken. Had ik echt ALLES wat er mogelijk is gedaan om me beter te voelen? Of had ik gesetteld for less?

Misschien is er dunne lijn tussen acceptatie en voelen dat er meer is....Hoewel ik weet dat het belangrijk is om bepaalde zaken te accepteren, wist ik dat er nog dingen waren die ik kon uitproberen. Mijn voornaamste problemen werden veroorzaakt door de bijwerkingen van mijn medicijnen.

Ik besloot de dosis te halveren. Dit had direct al een positieve uitwerking op mijn misselijkheid in de ochtend en op mijn vochthuishouding. Daarna ben ik begonnen met 4.000 stappen per dag lopen....daarna 5.000, nu 7.000. Ik stopte met het eten van toegevoegde suikers. Want ik at wel al vrij gezond, maar toch slopen er nog wel dingen met suiker in. Dat kon echt wel beter...

Omdat ik toch bezig was schoon schip te maken en met een samenwerking in mijn bedrijf stopte, besloot ik mijn huis weg te doen, een grote Marie Kondo actie te doen en (bijna) al mijn spullen weg te geven.

Ik wilde een nieuwe start....op alle vlakken. Dat was (en is) een spannend en prachtig proces. Soms heb ik een kleine terugval wat betreft mijn dieet, maar ik pak het steeds sneller op. Het levert me superveel inzichten op.

En....ik voel me beter dan ik me in 17 jaar heb gevoeld! Ik ben er nog lang niet, maar ik ben goed op weg.

Heb jij ook een onderdeel in je leven waarvan je eigenlijk stiekem wel weet dat het beter kan? Iets waarvan je nog niet alle mogelijkheden hebt onderzocht? Settle jij ook voor less?

Maarre....Cat, leuk verhaal, denk je. Maar waarom is dit relevant voor mij als ondernemer?
Los van het feit dat jij jouw bedrijf bent, en jouw energie invloed heeft op jouw bedrijf en op hoe jij je bedrijf runt, gaat dit verhaal ook over welk verhaal jij jezelf vertelt. Klopt dat verhaal nog wel? Of is het een oud verhaal? Settle jij stiekem ook voor less? Weet jij eigenlijk wel dat er meer uit je leven en je bedrijf te halen valt?

Wat jouw oude verhaal ook is, je kunt altijd een nieuw verhaal schrijven.

Welk verhaal zou dat kunnen zijn?

Mocht je je met jouw verhaal kunnen helpen, laat het me weten. Er zijn verschillende manieren om met mij te werken. In 1-op-1 coaching of via een online training Tell Your Story.

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.

Geef een reactie