If it’s out of your hands, let it go…

If it's out of your hands, let it go.

De dingen die er momenteel gebeuren zijn heftig. Als we het nieuws kijken voelen we ons machteloos. Zoveel doden, zoveel nieuwe ziektegevallen, zoveel tekort aan van alles en nog wat. Mensen die hun banen kwijtraken, hun bedrijven moeten sluiten, hun huren niet meer kunnen betalen, Als je erover gaat nadenken kan je je daar heel druk om maken en er zelfs heel moedeloos van worden.

We hebben zoiets nog nooit meegemaakt dus hoe weet je wat je moet doen of hoe je je moet voelen?

Ik denk dan altijd aan de cirkel van betrokkenheid en de cirkel van invloed. De cirkel van betrokkenheid gaat over waar je je druk om maakt, maar waar je maar tot op zekere hoogte invloed hebt. Als je in een cruciale beroep werkt of ergens superveel verstand van hebt, dan heb je wel invloed en kun je doen wat binnen jouw talenten en macht ligt.

Voor een grote groep van ons is dat niet het geval. We voelen ons op moment misschien wel machteloos. Of lamgeslagen zelfs. Hoe deal je daarmee? Ik bedenk me dan 'wat je niet kunt veranderen moet je zo laten'. Doe wat je kunt. Kijk naar je waar je wel invloed op hebt. Wat kan jij zelf doen om een steentje bij te dragen op jouw manier?

Wat je in ieder geval kunt doen (als je geen cruciaal beroep hebt) is thuisblijven, 1,5 meter afstand houden, goed voor jezelf (en je gezin) zorgen, rekening houden met elkaar, online liefde en plezier verspreiden, iets doen om jezelf op geestelijk vlak te verrijken (boek lezen, cursus doen, jezelf ontwikkelen) en je goud delen. Jouw persoonlijke verhalen delen. Strooi jouw inzichten, kennis, talent of wat jij aan moois te bieden hebt over de wereld heen. Dat is wat jij kunt doen. Als je dat doet, dan voel je je misschien niet meer machteloos, verveel je je niet en heb je het gevoel bij te dragen op dat stukje waar jouw rol ligt. En gaandeweg kom je er misschien wel achter dat die rol groter en belangrijker is dan jij dacht. Dat weet je pas als je het doet. Als jij de invloed die jij hebt gaat uitoefenen. Op een positieve, constructieve manier.

Spread the love en the good vibes, lieverds! En stay home, healthy en safe!

P.s. in de cirkel de dingen waar je invloed op hebt, en buiten de cirkel de dingen die je los mag laten (qua piekeren etc).

Cirkel van invloed

Geef een reactie