Hoe moet ik je me voelen in crisistijd?

De afgelopen weken spreek ik ontzettend veel collega-ondernemers en vrienden via Zoom en zie ik veel posts, stories en video's langskomen. Wat me opvalt is dat de emoties alle kanten uitgaan. En ik zie veel 'theorieën' over hoe we ons in deze crisis zouden moeten gedragen.

Hoewel ik me over all heel goed en stabiel voel (ik ben gek genoeg heel relaxt in crisis situaties en veel minder relaxt op allerlei onbenullige 'huis-tuin en keuken momenten') merk ik ook wel dat mijn emoties en gedachten heen en weer gaan tussen 'het komt wel goed, schatje' en 'omg, we are f*cked' (om het maar eens grof uit te drukken). En wat daarbij telkens boven komt, en wat ik ook tegen iedereen die zijn of haar angst, paniek of stressgevoel tegen mij uitspreekt (en dat zijn veel mensen), is: JE MAG HET ALLEMAAL VOELEN.

Waarom zou je niet bang mogen zijn? What's with that, dat we geen pijn mogen voelen en het te allen tijde moeten vermijden? Terwijl overal maar vrolijk overheen huppelen of de paniek die je voelt onder de mat vegen op langere termijn echt wel als een boomerang terugkomt. Geloof mij maar, been there, done that, got a of lot of t-shirts.

Mijn nieuwe 'strategie' is recht erdoor heen. 'Lekker' even marineren in het gevoel. Wat het ook is. Verdriet, stress, angst, pijn...Gooit het eruit....doorleef het. Jank tot al je tranen op zijn.* En laat het dan los. Als je kunt.

Zodat er ruimte komt voor blijdschap en vrolijkheid, en energie!

En gooi dat er ook uit. Dans! Zing! Lach zo hard dat je in je broek piest.* En deel het met anderen, zodat zij zich niet raar voelen, of het idee hebben dat ze mee moeten in de creatieve manifestatie modus waarin de ene helft van de ondernemers zit. Of mee moeten in de paniek, 'help de wereld vergaat vibe' waar een deel van de mensen in zit. Of de 'we moeten binnenblijven en ook in onszelf binnenblijven fase', die ik ook veel zie.

It's all GOOD.

DOE GEWOON JOU.

En dat is misschien in deze gekke tijden, elk dagdeel iets anders. Of ieder uur. Prima.... Want hoe kun je WETEN hoe je met dit soort situaties dealt, als je het nog nooit hebt meegemaakt?

Hoe gaat het met jou?

 

 

 

*wel veel WATER blijven drinken dus 😉

#ondernemers #peptalk #coronacrisis #jankerd #stayathome

P.s. Ook een peptalk nodig? Of inspiratie? Of een virtuele knuffel? Komende week kan je met mij zoomcallen en denk ik graag met je mee over jou en je business. Of die nu op zijn gat ligt of niet...

Stuur me een mailtje of reageer hieronder voor een afspraak en zoomlink.

Geef een reactie