8 boekentips voor ondernemers

Ik lees en luister wat af de laatste tijd en heb weer een paar mooie boekentips voor je. Dit lijstje favorieten ontdekte ik via de app Blinkist. Blinkist is de perfecte app als je een boekenwurm bent met weinig tijd. Je kunt de samenvatting van een boek luisteren en vervolgens het hele boek via Storytel of Audible luisteren, of lezen als e-book. Dit lijstje is vooral gericht op hoe je jezelf motiveert, hoe je omgaat met je tijd en hoe je meer zelfvertrouwen krijgt als mens en als ondernemer.

1. 15 secrets succesful people know about time management – Kevin Kruse

Voor veel ondernemers (of eigenlijk voor wie niet) is time management iets waar je iedere dag mee struggelt. Het is altijd interessant om te leren van mensen die er wel in slagen om hun tijd goed te gebruiken. Succesvolle ondernemers bijvoorbeeld. Kevin Kruse legt uit welke dingen zij doen, die jij ook vanaf morgen kunt toepassen. Tijd is namelijk je belangrijkste bezit. Elke minuut die je verspilt komt nooit meer terug. Als je je dit realiseert dan ga je er zuiniger mee om. Een van de tips die Kruse geeft is, creeer een ochtendroutine. Maak gebruik van de Pomodoro-techniek om te leren focussen op je werk en ruil je to do lijst in voor een kalender.

Het superhandige boek is als e-book (Engelstalig) via Bol.com te bestellen via deze link.

2. How to stop worrying and start living – Dale Carnegie

De belangijkste tip die Dale geeft in zijn boek is: stop met nadenken over gister en over morgen, maar houd je alleen met vandaag bezig. Dat scheelt een boel denktijd. Zie de jaloezie en kritiek van anderen als een compliment. En ook een mooie: rust uit voordat je moe wordt. Daardoor hoeft je batterij maar een klein stukje op te laden en ben je sneller en lekkerder uitgerust.

Voor € 2,41 leer je de geheimen van het een zorgeloos leven. Dit e-book kan je bestellen via deze link.

3. The Four Tendencies – Gretchen Rubin

Dit is een van mijn favoriete boeken op dit moment. Ik vond het echt een eye-opener. Heel vaak heb ik gedacht wat is er mis met mij dat ik mezelf niet kan motiveren en altijd zo eigenwijs moet doen en waarom kunnen anderen dat wel. Dankzij dit boek weet ik dat er vier verschillende manieren zijn waarop mensen met verwachtingen van zichzelf en van de buitenwereld omgaan. Sommige mensen worden alleen intrinsiek geprikkeld om in actie te komen, anderen hebben juist stimulering van buitenaf nodig, en anderen zijn niet van buiten en niet van binnenuit te motiveren (yup, moi, want ik ben een rebel, en die gaat alleen in de actiestand als ie uitgedaagd wordt). Benieuwd of jij een rebel bent? Of eerder een vragensteller of een ‘upholder’? Of misschien wel een ‘obliger’…..

Dit boek is via Bol.com als e-book verkrijgbaar voor € 8,99 en te bestellen via deze link.  Hij is ook verkrijgbaar als luisterboek (€ 26,99) via Bol.com via deze link.

Meer weten over de Four Tendencies? Check deze video.

4. What I know for Sure – Oprah Winfrey

We wisten natuurlijk allang dat Oprah een bijzonder inspirerend verhaal te vertellen heeft. De adviezen die Oprah geeft in dit boek zijn oa. dat je, ook al heb je het nog zo zwaar gehad in je leven, niet de buitenwereld verantwoordelijk moet maken voor jouw geluk. En ook voor liefde moet je bij jezelf zijn, voordat je je in een relatie stort. Ze geeft ook aan dat het geheim van haar succes te maken heeft het inzicht dat ze haar leven niet moet laten bepalen door wat anderen van haar vinden, en door regelmatig ‘nee’ te zeggen.

Dit inspirerende boek  is voor € 16,32 als Engelstalig e-book via deze link bij Bol.com te bestellen. Meer inspirerends van Oprah? Check dit interview.

5. What the most succesful people do before breakfast – Laura VanderKamp

Laura heeft een paar hele goede tips om je ochtenden een stuk productiever te maken. Een van dit tips is om je ochtenden te gebruiken voor jezelf, voor dingen waar je energie van krijgt en die je blij maken. Desnoods sta je er eerder voor op. Ontbijten met je kinderen, een boek lezen of een wandeling maken terwijl iedereen nog slaapt. Maak ideale weekendplannen om je op te verheugen.

Dit Engelstalige e-book kost € 8,49 en bestel je bij Bol via deze link.

6. You are a badass – Jen Sincero

Geloof niet in wat anderen van je denken (zeker niet als het negatief is), omarm het idee dat je iets nog niet weet of kent, pas de Pippi Langkous regel toe (“Ik heb het nog nooit gedaan, dus denk dat ik het wel kan”). Oefen met dankbaarheid, realiseer je dat gedachten heel erg krachtig zijn en laat ze voor je werken. Dit boek is een grote inspiratiebron voor iedereen die last heeft van een irritante innerlijke criticus die nooit haar mond eens een keertje houdt.

Dit topboek bestel je als Engelstalig e-book voor € 15,99 gemakkelijk via deze link of in de Nederlandse versie via deze link. Check als je geen tijd hebt om te lezen vooral deze toffe samenvatting op YouTube.

7. You are a badass at making money – Jen Sincero

In dit boek doet Badass Jen er nog een schepje bovenop en leert ze je hoe je je negatieve geldovertuigingen de das om doet. Voor iedere ondernemer die twijfelt over hoeveel hij of zij waard is.

Dit e-book kost € 13,06, maar leert je af te rekenen met jouw ingesleten geldovertuigingen. Je kan het bestellen bij Bol via deze link.

8. The 5 second rule – Mel Robbins

Jouw persoonlijkheidskenmerken, gewoonten en mindset zijn flexibel en kunnen regelmatig veranderen. De vijf-secondenregel is een simpele tool die je leert om nieuwe gewoontes aan te leren en bijvoorbeeld uitstelgedrag te vermijden door af te tellen vanaf vijf. Het lijkt supersimpel en dat is het ook. Maar het is onwijs effectief. Als je daarnaast leert je om angst te omarmen dan gaat je leven echt veranderen. Dit boek leert je hoe je dat kunt doen.

Het e-book kost € 9,99 (Engelstalig) en is te bestellen via deze link  of in het Nederlands via deze link.

Mel Robbins heeft ook inspirerende talks gehouden die je hier kunt zien.

Heb jij boeken gelezen van deze lijst? Wat is jouw favoriete boek?

P.S. als je boekentips heb, deel ze hieronder! Superleuk voor anderen.

Ik schreef al eerder blogs over boeken en andere inspiratiebronnen.

Geef een reactie