The Four Agreements – Don Miguel Ruiz

Volgens de traditionele wijsheden van de Tolteken zijn er vier overeenkomsten in het leven die essentieel zijn op het pad naar persoonlijke vrijheid. Terwijl overtuigingen veranderen door het behoud van deze overeenkomsten, verzekert de sjamanistische leider en heler Don Miguel Ruiz ons ervan dat levens "gevuld gaan worden met genade, vrede en onvoorwaardelijke liefde".

Dit boek gaat over de ideale manier waarop mensen met elkaar zouden moeten communiceren. Ik besloot dit boek te luisteren tijdens mijn ochtendwandelingen en het bleek echt een eye-opener te zijn. Er zijn volgens Don Ruiz vier basisafspraken met betrekking tot communicatie : 1. Speak impecable. 2. Don’t take anything personal, 3. Don’t assume en 4. Always do your best.

Wat me enorm raakte was de opvatting van Ruiz dat je best doen de ene dag van een andere kwaliteit is dan de andere dag. Ik probeer de four agreements in mijn dagelijks leven toe te passen. Met name ‘Speak impeccable (proberen niet negatief te zijn, niet vloeken etc) en don’t assume (geen vooroordelen hebben, of aannames doen) vind ik best lastig.

De vier inzichten’ van Don Miguel Ruiz is wereldwijd al jarenlang een van de grootste spirituele bestsellers, met meer dan 5 miljoen verkochte exemplaren.

The Four Agreements is te koop vanaf € 7,50 en is te bestellen via Bol.com