Zet jij jouw goud in de etalage of zit je vooral in je magazijn?

Mensen die bang zijn om zichzelf en hun goud te laten zien doen vaak veel dingen achter de schermen. Ze lijken superdruk, maar ze doen eigenlijk alleen "magazijn werk". Ze besteden uren aan het perfectioneren van hun website, het optimaliseren van systemen, het finetunen van hun online programma, het schrijven/maken van content.

Maar ja, op een gegeven moment staat alles netjes recht in het magazijn, maar ze hebben nog geen enkel item verkocht. 

Want ze delen hun content niet of eenmalig (zonde van de tijd die ze erin gestoken hebben). Niemand weet dat ze een website hebben of wat ze eigenlijk verkopen want daarover hebben ze het niet (want nog niet perfect genoeg).

Ben jij stiekem ook een magazijnwerker in je eigen business? Tijd om naar de toonbank te lopen, de luiken van je winkel te openen, je etalage in te richten en het bordje 'open' op te hangen. 

Als jij de etalage van jouw winkel dichthoudt en mensen niet laat zien wat jij te bieden hebt, ontneem je ze de kans om bij je te kopen. En waarom was je ook alweer ondernemer geworden? Om diensten of producten te verkopen, toch? 

Door voorin je winkel te gaan staan, je aanbod in je etalage te zetten en jouw goud te delen via verhalen, zorg je ervoor dat mensen jou leren kennen, zich met jou verbonden gaan voelen en jouw goud bij jou willen kopen.

Je klanten worden door jouw zichtbaarheid en openheid regelmatig naar jouw winkel getrokken als een magneet. Ze lopen langs om te kijken of je nog iets leuks in de aanbieding hebt.

Leg in de etalage dat waar je aandacht aan wilt geven. Bijvoorbeeld jouw meest populaire product (dat ook nog een lekker bedrag in je kassa brengt).
Stal de rest van je aanbod uit in je winkel zelf. Zet het op kleur, zorg dat het overzichtelijk is. Denk aan de rode draad.

Kom uit je magazijn en ga voorin je winkel staan!

Verwelkom je klanten, maak een praatje en laat zien wat je in huis hebt. De klanten mogen een kijkje nemen, de ene keer nemen ze wat mee naar huis en een andere keer denken ze er nog een nachtje over na. It's all good. Als jij maar trots bent op wat je in je etalage hebt liggen.

Hulp nodig? Ik heb vroeger jaren in een winkel gewerkt. Weet alles over etalages en magazijnwerk. Boek een 1-op-1 Goudzoek sessie zodat we samen ontdekken wat jij in jouw etalage mag zetten.

Geef een reactie