82038264_10156783997517747_48478665964519424_o

Over Cat

Mijn missie is ontstaan vanuit mijn frustratie over het feit dat ik zo veel inspirerende ondernemers ontmoet met prachtige verhalen, diensten, missies, kennis en dromen die zich niet bewust zijn van het goud dat ze in zich hebben. Ze houden zichzelf klein. Soms weten ze gewoon niet wat hen bijzonder maakt. Of ze vinden hun levensverhaal, hun kennis en ervaring zo vanzelfsprekend dat ze het er niet over hebben. Vaak weten ze niet hoe ze hun kennis, ervaring en inzichten kunnen overbrengen aan anderen. Dat kan door middel van verhalen. Door je authentieke verhalen te delen, leren mensen je kennen, vertrouwen en willen ze zaken met je doen.

Ik wil ondernemers helpen om het goud te vinden en om te zetten in waardevolle content waarmee ze een positieve impact op de wereld kunnen maken.

Short story

 • Alias: Rijk Meisje
 • Goudzoeker, Personal & Business Story Coach en eigenaar Chicarica Producties
 • Eindredacteur en eigenaar online platform De Rijke Meisjes
 • Gek op persoonlijke verhalen, reisverhalen en authentieke verhalen
 • Gek op reizen
 • Eilandliefde (palmbomen, voetjes in het zand, hangmat)
 • Fotografeert alles wat los en vast zit
 • Instagram addict van het eerste uur
 • Luistert boeken
 • Mediteert dagelijks
 • Heeft Chronische Leukemie, maar lijdt er niet aan 😉
 • Voelt zich rijk

IMG_8002 IMG_7210

Bio

Geboren op 27 november 1971 in Alkmaar.
Na 12 jaar in een Alkmaars grachtenpand verhuisd naar het Brabantse Veldhoven. Deed de Vrije School, HAVO in 1 jaar + 1 tussenjaar waarin ik in een boekhandel werkte.
Ging samenwonen in Amersfoort en studeerde daar Recreatie, Toerisme en Cultuur (HBO).
Stapte over op Algemene Letteren in Utrecht (omdat ik niet tegen de betutteling op het HBO kon).
Specialiseerde me in Film- en tv wetenschappen en Dramaturgie in Utrecht en verhuisde naar de Amsterdamse Jordaan.

Woonde daarna in bijna alle Amsterdamse buurten (Noord, Oost, Zuid, West). Had duizend-en-een banen (waaronder producer, accountmanager bij een reclamebureau, boekverkoper, fotojournalist en directie-secretaresse). En begon na een burn-out in 2012 parttime voor mezelf als webdesigner, fotograaf, tekstschrijver, boekeditor en personal branding coach.

Ben sinds december 2018 gestart met personal story coaching.

De rode draad in mijn leven zijn verhalen en reizen.

Reisleider

Ga je mee op een (virtuele) reis naar jouw innerlijke rijkdom? Deze reis is jouw Hero's Journey. En als je jouw rijkdom gevonden hebt, help ik je om deze rijkdom met de wereld te delen.

Op jouw manier en via de kanalen die bij jou passen.

Samen onderzoeken we:

Wat is jouw verhaal en hoe zet je je jouw verhaal om naar content voor jouw social media kanalen?

 

 

 

Je laten zien wat mij rijk maakt

Rules I live by

 1. What doesn't kill you makes you stronger. Je kunt meer aan dan je denkt. En je gaat zeker niet overal dood van.
 2. Leven is leren. Durf op je bek te gaan en weer op te staan. ​Rek je comfortzone op en sta open voor de lessen van het onbekende.
 3. Life is not a rehearsel. Je leeft nu. Je krijgt geen 2e kans. Leef alsof het je laatste dag is. Verspil geen energie en tijd met onzin (en met klagen).
 4. Je bent rijker dan je denkt. Je hebt goud in je. Ga het laten zien en ga het delen. Daar word je blij van.
 5. Alles is er al. Je moet het alleen nog zien te vinden. Keep your eyes and your heart open.
 6. Niet je (negatieve) ervaringen, maar hoe jij ernaar kijkt en mee omgaat bepalen je leven. Neem verantwoordelijkheid. Doe wat je kunt.
 7. Wat je niet kunt veranderen moet je zo laten. Je hebt niet op alles invloed. Maar als je ergens wel iets aan kunt doen, doe dat dan.
 8. Voetjes in het zand. Zo vaak mogelijk.
 9. Geld is energie. En zowel geld als energie vloeien moeiteloos mijn leven in. En in jouw leven ook, als je focust op wat er wel is.
 10. Work hard & be nice to people. Stay Human.

 

 • Aanbieding!

  Life Story Academy Programma

  1.997,00
  YES, ik doe mee!

Kan ik jou helpen met het vinden van jouw goud?

 

Boek hier een Zoomgesprek in mijn agenda

Het onzichtbare kind dat rustig in een hoekje zat te tekenen, nooit haar vinger op stak in de les en zich voegde naar wat er gebeurde...dat was ik. Ik kon met alle groepjes overweg en fladderde een beetje overal tussendoor.

Terwijl de meester al zag dat er meer in zat en me dagelijks complimenteerde om mijn teken- en schrijftalent en mijn gave om schoonheid in alles en iedereen te zien. Maar ik werd gekweld door een grote faalangst die gedurende mijn schoolperiode steeds ergere vormen aannam. Ik had regelmatig ernstige buikpijnen en hyperventilatie aanvallen als ik iets moest doen wat ik spannend vond, zoals een spreekbeurt of iets waarbij ik mezelf moest laten zien. Ik was als de dood.

Toneel vond ik wel leuk, want dan mocht ik iemand anders zijn. Mezelf zijn, dat vond ik moeilijk.

In mijn tussenjaar zou ik gaan werken en daarna naar Spanje om Spaans te leren. Dat kwam er niet van omdat ik niet in staat was om te sparen. Ik had dat jaar diverse baantjes en werkte bijna elke dag op een andere locatie. Daardoor leerde ik me snel aanpassen aan situaties en flexibel en open te zijn ten opzichte van mensen. Dat zou me goed van pas komen als ik in het toerisme zou werken. Dat was het plan. Ik begon enthousiast aan een studie Recreatie Toerisme en Cultuur, maar kwam van een koude kermis thuis toen ik na 1 jaar moest kiezen voor een richting. Ik wilde niet kiezen voor 1 richting, ik wilde alles. Ik besloot het roer om te gooien en Algemene Letteren te gaan studeren met als hoofdtaal Spaans. In het eerste jaar bleek mijn interesse voor psychologie, filosofie en filmkunde het grootst. Film- en Televisie wetenschap en Dramaturgie werden mijn specialisaties. Verhalen vertellen, verhalen verbeelden, verhalen verzamelen. Dat was mijn ding.

Na mijn studie vond ik