The Untethered Soul - Michael A. Singer

Wie ben je echt? Dat blijkt in de praktijk best een hele lastige vraag. Besta jij uit jouw fysieke lichaam, ben je een verzameling van ervaringen en herinneringen?

In The Untethered Soul onderzoekt spirituele leraar Michael A. Singer de vraag wie we zijn en komt hij tot de conclusie dat onze identiteit te vinden is in ons bewustzijn. Wat ons als mensen onderscheid van dieren en planten is het feit dat we in staat zijn om onszelf en de dingen om ons heen van een afstand te bekijken. Onszelf ervan te distantiëren.

Singer ziet dit als onze grote kracht en vertelt dat je door meditatie en mindfulnes je bewustzijn verder kunt ontwikkelen waardoor je pijnlijke ervaringen en herinneringen kunt loslaten en in het moment kunt leven. Van in het moment leven worden we gelukkig en bereiken we zelfrealisatie, aldus Singer.

In het eerste deel van boek ligt de nadruk op het ‘zelf’/’onze ik’ en over gedachten en belemmerende overtuigingen die onze ontwikkeling in de weg zitten. Het tweede deel gaat over energie en wat we met energie kunnen bereiken, hoe we energie kunnen inzetten om onszelf verder te helpen. Deel 3 is gericht op hoe jij dit in de wereld zet, en deel 4 gaat daarop verder en gaat over universeel bewustzijn. Jij als onderdeel van de wereld. Van het grote geheel. Het laatste, 5e, deel van het boek gaat over hoe jij in je dagelijks leven geluk kunt ervaren. Als je een allergie hebt voor een wat religieuze benadering van de wereld (zoals ik) dan is hoofdstuk 5 misschien niet je ding. Maar over all vond ik het een boeiend boek dat me zeker inzichten heeft gegeven. En ik vind het natuurlijk ook interessant om me te verdiepen in benaderingen die ik nog niet ken.

Je kunt het boek luisteren via Storytel of bestellen via Bol.com .