De logica van geluk / Solve for Happy – Mo Gawdat

Mo Gawdat was succesvol, gezond en extreem rijk en Chief Business Officer van de futuristische ‘Moonshots’ afdeling van Google ‘X’. Hij kon op 1 middagje twee van de duurste auto’s bestellen, maar realiseerde zich dat hij er niet gelukkig van werd.

Hij besloot het fenomeen geluk te onderzoeken als een ingenieur: combineer de bewijsbare feiten en pas een analytische logica toe. Hij stelde zichzelf ten doel om een geluksformule te vinden voor iedereen toepasbaar zou kunnen zijn. Zijn zoektocht naar geluk kreeg een onverwachte wending toen zijn 21-jarige zoon Ali plotseling overleed. Ondanks zijn verdriet besloot hij door te gaan met zijn onderzoek met zichzelf als proefpersoon. Tijdens de verwerking van zijn verlies vond Mo een nieuwe missie: hij zou zijn bevindingen delen met de hele wereld om zo veel mogelijk mensen te helpen gelukkiger te worden.

Ongeacht de hindernissen op ons pad, de lasten die we met ons meedragen en de beproevingen die we doorstaan, bezit ieder van ons het vermogen om gelukkig te zijn met het bestaan zoals het is. Hoe? Dat lees je in dit zeer inspirerende boek.

De Logica van geluk is te koop voor € 20,=. Het is ook te beluisteren als audioboek via Storytel.

Waarom promoot ik dit boek?

Ik heb Mo persoonlijk beloofd tijdens een Masterclass in Amsterdam dat ik zou helpen om de waardevolle inzichten uit dit boek te verspreiden. Mo heeft als missie om 10 miljoen mensen happy te maken en daar doe ik graag aan mee.