Hoe word je een Instagram Pro? Deel 3: Inplannen en resultaten bijhouden

Stap 6:  Inplannen

Social mediaberichten maken die boeiend zijn en er gaaf uitzien kost tijd. Tip: trek er elke 2 weken een dagdeel voor uit en plan alles vooraf in.

Programma’s waarmee je Instagram berichten kunt plannen zijn:

-Preppr

-Hootsuite

-Buffer 

-Later, met deze app kun je zowel posts ontwerpen (qua tekst), als berichten inplannen

Stap 7: Resultaten meten en adverteren

Resultaten meten

Om je resultaten te kunnen meten is het verstandig om een bedrijfsaccount aan te maken. Als je al een persoonlijk account hebt, kun je dit heel eenvoudig wijzigen in een bedrijfsaccount.

Wat is het voordeel van een bedrijfsaccount?

-Je kunt je statistieken inzien

-Je hebt de mogelijkheid om te adverteren

-Je kunt een “contactbutton” plaatsen op je Instagram profiel (die contactbutton kun je voor meerdere doeleinden gebruiken)

Adverteren

Adverteren met Instagram is heel aantrekkelijk omdat Instagram op het niveau is waar Facebook drie of vier jaar geleden was. Adverteren is relatief goedkoop en de resultaten zijn goed. Er zijn twee mogelijkheden om te adverteren op Instagram.

Door het promoten van je bericht


Door middel van een zelfontworpen advertentie

Om te kunnen adverteren op Instagram moet jouw Instagram bedrijfsaccount gekoppeld zijn aan je Facebook Business Manager account. Hierin heb je diverse mogelijkheden om een advertentie aan te maken.

Ook bij advertenties geldt: Instagram is een visueel medium. Zorg daarom voor visueel aantrekkelijke adds en ga geen lelijke dertien in een dozijn reclamefolderfoto’s plaatsen. Maak het mooi en zorg dat het een geheel is. Dat trekt veel meer volgers aan.

In mijn volgende blog ga ik je nog veel meer Instagram ins & outs geven.

Geef een reactie